Pruta på boräntan

När du jämför boräntor och hittar en riktigt bra boränta ska du ha en sak i åtanke: det är mycket möjligt att du kan få en ännu lägre boränta.  Det är nämligen fullt möjligt att du kan pruta på boräntan om du använder dig av följande knep.

Pruta på boräntan – så lyckas du

  • Vänd dig till flera banker. Du bör vända dig till flera banker när du är på jakt efter ett förmånligt bolån och se till att bankerna känner till det. Du bör spela bankerna mot varandra så att de i konkurrensen om dig som kund ger dig en ännu förmånligare boränta. Ett bolån är ju ett stort lån som bankerna tjänar mycket pengar på och därför är de mycket måna om att få dig som kund.
  • Utnyttja din ålder om du är ung. Bankerna gillar unga kunder eftersom de hoppas på att de kan behålla dem i många, många år framåt. Det här gör att du som ung kund kan pressa banken ännu hårdare när du prutar på boräntan.
  • Bli helhetskund. Om du kan tänka dig att även öppna lönekonto, sparkonto, investeringssparkonto, skaffa kreditkort och så vidare på den bank där du tar ett bolån är det möjligt att du kan få en lägre boränta.
  • Hänvisa till din stabila ekonomi, om du har det. Det är möjligt att du kan få en lägre boränta om du har en mycket stabil ekonomi, det vill säga att du har en bra inkomst, få lån och låga utgifter. Stabila kunder förknippas med ett lägre risktagande och ett lägre risktagande brukar innebära lägre ränta i bankvärlden.